We brengen u graag regelmatig op de hoogte van het laatste nieuws van en over kinderopvang ’t Flinterke. Denk daarbij aan activiteiten en uitstapjes, belangrijke mededelingen en vacatures.

Vacature Pedagogisch medewerker bij Kinderopvang ’t Flinterke 16 – 24 uur

Warmte, respect en vertrouwen staan centraal in onze werkwijze. Jij hebt verantwoordelijkheidsgevoel voor je eigen werk? En samen met je collega’s wil je er elke dag een belevenis van maken? Een teamplayer, flexibel, enthousiast, leergierig en graag buiten! Dat ben jij? Wordt dan onze nieuwe collega! Stuur je motivatie en c.v. naar info@tflinterke-sevenum.nl

Kinderopvangtoeslag aanvragen: binnen 3 maanden!

Sinds 1 januari 2014 gelden er nieuwe regels voor de kinderopvangtoeslag. Willen ouders toeslag ontvangen, moeten zij die binnen 3 maanden aanvragen ná de maand dat de kinderopvang van start is gegaan. Wie langer wacht, loopt geld mis.

Opknappen van de tuin

Ook dit voorjaar hebben we, het team en een paar ouders, de tuin aangepast. Wij zijn blij met het resultaat. Er zijn palen geplaatst rond de zandbak en een paadje/bruggetje aangelegd. Om te voorkomen dat komende winter de tuin door al het spelen weer wordt omgetoverd in een maanlandschap hebben we nog een stenen paadje gemaakt. Ook is het nu lekker toeven onder de boom op de bank met een ondergrond van boomschors. Tevens is er een babyhoek gerealiseerd zodat onze Kruumelkes ongestoord kunnen spelen en op ontdekking kunnen gaan. En natuurlijk liggen er weer takken en boomstammen om mee te sjouwen.

Plusactiviteiten

Elke dag zijn er voor alle peuters, dreumesen en baby’s extra activiteiten in kleine of grotere groepjes of individueel. Zowel binnen als in onze buitenruimtes. Wilt u meer weten over de thema gerichte activiteiten? Bel gerust en/of kom een keer een kijkje nemen tijdens de activiteiten. Wilt u meer weten over ‘peuterplus’? Vraag dan naar onze peuterplus-brochure.

Thema Jij en Ik in beweging! Gezamenlijke afsluiting 

Het was weer een leuk thema. De kinderen hebben genoten van de bewegingsverhalen en tijdens de boot-camp weken hebben ze zich helemaal gegeven. In de dierenweek is er veel verteld over en veel bewogen als de dieren. Tijdens de weken over vriendschap kwamen geregeld de emoties aan bod. En.. hoe kunnen we elkaar helpen. Daarna hebben we gezien hoe de bladeren dansend naar beneden vallen en dat je met takjes regengeluiden kunt maken. Ook de yoga weken vielen goed in de smaak. De rustige muziek en de rustige omgeving hadden zeker zijn uitwerking op de kinderen. De aandacht voor elk kind werd warm ontvangen. Bij de peuters werden de kaartjes met yoga-oefeningen met zorg gekozen en uitgevoerd. Graag willen we jullie als ouders en de opa’s en oma’s van de kinderen uitnodigen voor de afsluiting, tentoonstelling, op 28 januari 2019 van 18.00 tot 19.00 uur. De kinderen, en wij, willen dan graag laten zien wat we tijdens dit thema zoal gedaan hebben.

De speelgoed vrije week

Wat was het een bijzondere week! De kinderen hebben de hele week met wc-rolletjes, dozen, flesjes, deksels, houtblokken en doeken gespeeld. En telkens weer werden er andere spelletjes mee gedaan of er iets anders van gemaakt. Je kon aan alles merken dat de fantasie van de kinderen meer werd aangesproken als anders. Slechts een enkeling mistte af en toe de auto of een spelletje uit de kast. Een aantal materialen gebruiken we nog steeds. Zowel binnen als buiten. Al met al een succes en voor herhaling vatbaar.

Uitbreiding van kinderopvang ’t Flinterke

Afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het realiseren van de nieuwe groep. Met dank aan iedereen die een steentje, baksteen of muur heeft bijgedragen. Komende maandag, 8-1-2018, zullen de oudste kinderen van beide groepen de naam onthullen. Fem en Jur staan om 18.00 uur klaar om iedereen het goed bewaarde geheim te laten zien. Daarna ia er tijd om een kijkje te nemen op beide groepen. Wat drinken en een toepasselijk hapje staan klaar terwijl jullie met iedereen nog wat bij kunnen praten.

"De medewerkers bij 't Flinterke zijn openhartig, betrouwbaar en vakkundig."